Vegogratäng med grönkål, fetaost och soltorkade tomater
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fyllning
  • 12 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner
  • 200 g grönkål
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 8 bitar soltorkade tomater
  • 150 g fetaost
  • 50 g pinjenötter
  • 1 Stanning:
  • 13 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • salt, peppar1. Kärna ur och skär paprikan till centimeterstora bitar. Grovhacka röd lök och finhacka vitlöksklyftorna. Kvarta champinjonerna och skär ner grönkålen till mindre bitar. Börja med att steka paprikan i smör eller olja några minuter. Ha sedan ner den röda löken. När den mjuknat, ha ner vitlöken och låt den värmas en minut. Ös över allt i en gratängform.
  • 12. Stek champinjonerna i smör eller olja med salt och peppar. Ös över i gratängformen.
  • 13. Stek grönkålen i smör eller olja på medelvärme så den blir härligt grön och mjuknar. Salta och peppra och ringla över lite äppelcidervinäger som får fräsa in. Ös över i gratängen.
  • 14. Strimla soltorkade tomater och blanda ner dem samt smulad fetaost med det övriga innehållet.
  • 15. Vispa ihop ingredienserna till stanningen och slå den över innehållet. Strössla ut pinjenötter överst – rosta dem gärna först i en torr panna. Grädda sedan i 40 minuter i 225°C i mitten av ugnen. Grönkål har en tendens att bli bränt, så lägg gärna en bit aluminiumfolie över gratängformen efter 20 minuter och grädda klart.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.