salt, peppar1. Kärna ur och skär paprikan till centimeterstora bitar. Grovhacka röd lök och finhacka vitlöksklyftorna. Kvarta champinjonerna och skär ner grönkålen till mindre bitar. Börja med att steka paprikan i smör eller olja några minuter. Ha sedan ner den röda löken. När den mjuknat, ha ner vitlöken och låt den värmas en minut. Ös över allt i en gratängform.
12. Stek
champinjonerna i smör eller olja med salt och peppar. Ös över i gratängformen.
13. Stek
grönkålen i smör eller olja på medelvärme så den blir härligt grön och mjuknar. Salta och peppra och ringla över lite äppelcidervinäger som får fräsa in. Ös över i gratängen.
14. Strimla
soltorkade tomater och blanda ner dem samt smulad fetaost med det övriga innehållet.
15. Vispa
ihop ingredienserna till stanningen och slå den över innehållet. Strössla ut pinjenötter överst – rosta dem gärna först i en torr panna. Grädda sedan i 40 minuter i 225°C i mitten av ugnen. Grönkål har en tendens att bli bränt, så lägg gärna en bit aluminiumfolie över gratängformen efter 20 minuter och grädda klart.
Fetaost biffar medsoltorkadetomater. Smaka av med salt och peppar. Potatissallad med sparris. Smula ner fetaosten i färsen, viltkryddan och salta och peppra efter smak
Fördela spenat, feta ochsoltorkadetomater i bröden och toppa med kycklingpinnarna. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingpinnarna tills de är genomstekta och har ordentligt med färg
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Det är något speciellt med kombinationen av fetaostochsoltorkadetomater som gifter sig så bra. Det här receptet är bara på ett ungefär, precis som med alla recept jag lägger upp här i bloggen så går det jättebra att justera ingredienserna utifrån det som finns hemma och vad ni gillar
Nedan får du ett recept på en god laxfilé medsoltorkadetomater, basilika ochfetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
Den blev lite grekiskinspirerad med bla fetaost, oliver ochsoltorkadetomater. Jag och Marko var barnfria och då passade vi på att fylla pajen med sånt som inte barnen gillar
Kombinationen soltorkadetomater, fetaostoch basilika är alltid en vinnare och i kombination med het chili och mild, lite syrlig creme fraiche blir det en riktig home run
Denna fantastiskt goda, och krämiga, vitkålsgratäng, med bladspenat, fetaostochsoltorkadetomater, skulle kunna vara ett perfekt vegetariskt inslag på påskbuffén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.