Ett mycket gott glutenfrittfilmjölksbröd med bovete, lingon och linfrön. Det går snabbt och lätt att baka och håller sig mjukt och saftigti flera dagar
Bovete är trots namnet inte ett sädesslag utan en glutenfri ört och är nära släkt med bla rabarber. Bovete ingår normalt intei en lågkolhydrats kost så man får helt enkelt testa sig fram om man klarar av att äta det eller inte
Skolan har haft en rejäl rivstart och nu är allt i full gång. Men i går hann jag med en hel del. Gjorde pannkakor till broshan då jag måste lära mig att vända på dem
Min jakt på det perfekta glutenfria brödet fortsätter. Det här är ett försök att baka på enbart bovetemjöl, eftersom jag gillar smaken och har nått lyckade resultat på pannkakssidan med bovete
Häll bovetekrosset i en sil och skölj med ljummet vatten. Smält margarinet och rör ut med vatten. Smula ner jästen en bunke, häll på degspadet och rör tills jästen löst sig
Theres LundénDet här är ett saftigt bröd baserat på groddat bovete och mandelmjöl. Brödet har en något söt karaktär utan att den innehåller något tillsatt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.