Ingredienser Portioner. 4 390 g stora vita bönor 2 1/2 dl vispgrädde ca 7 dl pasta (gärna penne) 7 dl motsvarar ca 280 g 2 förp mozzarella (à 125 g) 200 g frysta haricots verts Att ha hemma 6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl chilisås 1 tsk oregano Lägg till i inköpslistan
Vintern håller på att ta kål på mig. till och med barnen verkar ha tröttnat på snön. Soppa på spenat och cannelinibönor 600 gram fryst, hackad spenat 2 grönsaksbuljongtärningar 8 dl vatten svartpeppar 1 burk cannelinibönor 1 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta, riven parmesanost Koka upp vattnet och buljongtärningar i en kastrull
Syftet med den här resan var, till skillnad från den till Hong Kong och Singapore i september (som jag för övrigt ska skriva ett inlägg om också, det har vara varit väldigt mycket att göra sedan vi kom hem, så det har inte riktigt blivit av ännu…), snarare semester än bloggjobb och att käka på varenda fancy vegohak i hela staden
Det var jag, Hanna Olvenmark från Portionen Under Tian och Karoline Nordefors från Silverbacka äldreboende som tillsammans föreläste på en temadag om hållbar mat som de arrangerade
Strö på finhackad persilja eller basilika och servera med sallad, köttbullar eller korv. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.