En period i mitt liv hade jag och den vegetariska burgaren en evig kamp. Men smeten blev alltid antingen för lös och föll därmed sönder i pannan - eller så blev resultatet tvärtom torrt och smaklöst
Att äta mat dock, och att baka, det gillar jag. Storebror brukar påpeka att jag inte är så bra på att laga mat men att jag är bra på att fiska och att steka pannkakor
Entrecote och köttfärslimpa i all ära, men ibland vill man lyxa till det utan kött. För någon vecka sedan gjorde jag dessa, kanske inte så estetiskt vackra, men ack så goda morots- och halloumibiffar
Skala och ansa rödbetorna. Grovriv rödbetorna och halloumin och häll det i en bunke. Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, sambal oelek, citronskal och peppar
Lägg rödlöken i en skål och koka upp övriga ingredienser och rör om. Häll den kokheta lagen över löken och låt svalna ställ kallt minst två timmar före servering
Gillar verkligen att laga vegetariskt och prova mig fram till olika vegbiff varianter. Ofta är min äldsta dotter här som provsmakare och hon äter inte rött kött så det passar bra
Jag älskar visserligen att laga mat, men för tillfället är jag förkyld, och har feber, vilket innebär att jag har inte har speciellt mycket ork över till matlagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.