1 valfritt:
mynta, koriander eller dill1. Lägg rödbetorna i bakpappersklädd eller oljad långpanna.2. Krydda med rosmarin, salt och peppar, lägg på citron, ringla på olja. Gör samma med pumpan, fast i en annan skål (om du inte vill ha rosa pumpa, det är också fint). Det här kan du, men du behöver inte, förbereda kvällen innan så att smakerna hinner dra in.3. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Grädda betor och pumpa ca 20 minuter eller tills de har lagom tuggmotstånd.4. Gör guacamole under tiden. Ta ut bönorna ur skidan, koka dem ett par minuter. Testa en böna så att de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.5. Häll av vattnet, lägg bönorna i kallt vatten, gärna med is i så behåller de sin vackra, klargröna färg ännu mer. Tryck ut bönorna ur skalen, gör ett litet snitt om det behövs.6. Mixa bönorna med pressad citron, yoghurt, vitlök, salt och peppar efter din egen smak. Dill, koriander eller mynta passar också bra smakmässigt om du gillar det!5. Stek svampen, krydda med salt och peppar.6. Ta ut formen, lägg topping och guacamole ovanpå. Surdegsbröd är gott till, antingen som det är, eller grillade skivor.TipsOm du vill ha större mängd/utfyllnad i din guacamole så går det bra att blanda i exempelvis frysta gröna ärtor eller en burk kokta vita bönor.Du kan även ta i en klick tjock yoghurt för en ännu krämigare dip.
Sallad på havskräfta, rostad majs, avokado ochbondbönorPortioner. Lägg ut alla ingredienser på tallrik, forma citroncrèmen till små ägg och placera på tallriken, avsluta med att plocka små dillkvistar och mangoldskott att dekorera med
Sallad påbondbönor, betor och getost samt oxfiléBondbönor är inte bara goda, utan också vackra. Skala polkabetan och skär den i tunna skivor på en mandolin
Fast vi pratade om det flera gånger i affären och skulle påminna varandra. Jag och trollet hade en skön fredag, hon är fortfarande hostig och har varit hemma hela veckan
Koka upp nytt vatten och lägg i mangold ochbondbönor. Min mamma brukade "putta ner" potatis som fått groddar i kylskåpet lite här och där i sin trädgård
När egentiden breder ut sig och man bakar bananabread på veganskt vis. Första maj idag och även om det blåser höst och regnar småspik har jag varit iväg och köpt ett par nya vårskor/sandaler i eftermiddags
Hela baknings proceduren startade jag redan kvällen innan med att "skålla mjölet" vilket innebär att hälla kokande vatten över fullkornsmjölet som ska användas till brödbaket för att sedan låta det stå täckt med plastfilm över natten
Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.