Att den är vegetarisk gör ju inte saken sämre. Den här pizzabotten är naturligt glutenfri, brödig och soft med bra smak, den är ”lagom tjock” (inte tunn och inte tjock)
I denna krämiga och goda lasagne ingår vår allra sista hemodlade zucchini. Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
Här har jag gjort en vegetarisk variant av LCHF-pizzan och toppat med en lättfixad tomatsås och zucchini, Har du tid kan du gärna koka ihop tomatsåsen en stund, men det går bra utan också
Jag gjorde en helt vegetariskpizza den här gången, anledningen till det var att jag ville testa en fin buffelmozzarella som jag köpte på Mezza och ostronskivling från marknaden, som jag hade marinerat i en kryddig citronlag
Jag gjorde denna vegetariskapizza med massor av goda saker på. Jag har provat ett antal olika glutenfri pizzabottnar, men har haft svårt att hitta någon som blir så som jag vill ha den
Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizza bianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den i paj
Pizzadeg. Skala och hacka löken och låt den svettas i oljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor och häll till sist i de krossade tomaterna
4 8 mellanstora tortillabröd 150 g färskost 125 g mozzarella 200 g grovriven halloumiost 1/2 skivad zucchini finrivet citronskal rostade mandelspån att toppa med Lägg till i inköpslistan
Skiva zucchinin i tunna skivor, cirka ½ cm där också. När champinjonerna är klara häller du över dem i en skål och lägger i zucchinin i formen istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.