Lyckades till ochmed ta lite mått på de kolsyrade linsbiffarna, så ni som efterfrågat det. vitkålsburrito, sojawok och ett perfekt måttrecept på mina kolsyrade linsbiffar
Kör i matberedare de ugnsrostade grönsakerna, chiafrön, nötpulpan/mjöl och ägg. salt och kryddor efter smak (jag tog örtkryddsblandning med bl a rosmarin, basilika, persilja, senapsfrö och lök)
Om du har en halv sötpotatis, lägg den med snitt ytan ner på en plåt. Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Passar till grillat eller vegetariskt/veganmed massor av smarrig hummus som tillbehör. Serverar du grönsakerna med grillad lax eller kyckling kan det räcka med lite pressad citron, lite pesto, hemmagjord majo/aioli eller vad du vill
Vi är många som kan det där med Meatless Monday vid det här laget, och visst är det bra att allt fler lär sig att vegetarisk mat är minst lika god som ”vanlig” mat och lyckas införliva en del vegetariskt bland veckans middagar
Receptet på biffarna kommer från Tuvessonskan, sedan kokade jag bara bulgur i grönsaksbuljong- och citronvatten samt serverade med tacomajo (blanda ihop tacosås med majonäs, spä ut med lite yoghurt om du vill) och stänk över srirachadroppar för extra oumph i käften
Den här soliga måndagen bjuds det nyttiga vegetariska bondbönsbiffar här i huset. I natt när jag låg i korsdraget och försökte sova med hårtestarna fladdrande om öronen tänkte jag på att han lätt skulle kunna extraknäcka som vindmaskin i melodifestivalen
Jag vill bli bättre på att göra vegetariska grytor som denna, dels för att det är så himla enkelt och gott, men samtidigt för att det är billigt och näringsrikt
På något sätt infinner sig ett LUGN när man startar upp en ny veckomatsedels-eramed en jämn nuffra. Vitlöksstekte morotsslantar och chilibites (dessa, är veganska) och servade med isbergssallad, feta, rödlök och yoghurt/sriracha
Uteslut kassler för en vegetariskt ärtsoppa, också mycket god. I det introducerande inlägget om PiMs veckomatsedel kan ni läsa mer om tankarna bakom matsedeln, portionsberäkning, tips om hur man värmer upp maten på ett bra sätt, mm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.