Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Vi käkade grytan med bulgur och lite smulad salladsost (typ fetaost). Jag misstänkte att den angivna mängden skulle bli lite för mycket för min smak, så jag tillsatte lite i taget tills jag var nöjd med styrkan
Denna gång en vegetarisk variant med stekt tofu istället för fisk. Börja med att snabbpickla rödlöken - den kan dock med fördel göras dagen innan och förvaras i kyl
Hamburgerkväll med en tvist - vego. Smakade väldigt nyttigt och fräscht samtidigt som det är snabbmat. Smakerna gifte sig i munnen, en toppenkombo av salt, sött och starkt
Vegetariska biffar. Skölj kikärtorna och mosa dem med en potatismosare. Potatissallad med purjo. Tärna mozzarella och strimla lök och soltorkade tomater
Riktigt mumsigt och perfekt alternativ till den vanliga tacosen. Burrito eller fajita på pulled beef med mexikanskt ris, blandade grönsaker, guacamole, salsa och gräddfil är en stor favorit som går att köpa på ett GRYMT ställe här i Göteborg som heter Wrapped
Att äta vegetariskt är bra både för hälsan, mijön och plånboken. Pröva den här smakrika gratängen med zucchini och lins- och morotsröra, ochmed extra smaksättning av halloumi och parmesan, och se om du inte håller med mig
Veckans vegetariska blir en lätt rätt bestående av en omelett med persilja ochrödlökoch fetaost. Ska bli riktigt skönt att komma iväg en vecka och få slappa och bara ta det lugnt, åka skidor och umgås med min underbara extrafamilj
För en tid sedan skrev jag till exempel ett inlägg om hur man kan piffa upp den klassiska ”svenne-tacosen” genom att göra sina egna tortillabröd, byta ut köttfärsen, göra sin egen guacamoleoch salsa osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.