Vegetarisk skärgårdsröra
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • aubergine, (ca 500 g)
  • 1 vatten, + 3 msk
  • 1 salt
  • 1 ättiksprit, (12 %)
  • 1 strösocker
  • 1 rödlök
  • 1 gräslök
  • 1 majonnäs
  • 1 crème fraiche
  • 1 tångkaviar, röd (75 g)
  • 1 svartpeppar, nymald
  • 18-10 personer på julbord: Ingredienser 1 aubergine, (ca 500 g) 1 liter vatten, + 3 msk 1 tsk salt 1 msk ättiksprit, (12 %) 2 msk strösocker Röra: 0,5 rödlök 0,5 kruka gräslök 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 1 burk tångkaviar, röd (75 g) 1 krm salt 1 krm svartpeppar, nymaldVegetarisk skärgårdsröra – gör så här: Skär auberginen i bitar, ca 2 x 2 cm. Koka upp 1 liter vatten och salt. Koka auberginen ca 5 min, tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt svalna. Vispa ihop ättika, socker och 3 msk vatten. Blanda auberginen med ättikslagen. Låt stå ca 15 min. Häll av och krama eventuellt ut vätskan. Röra: Skala och finhacka löken. Finhacka gräslöken, spara lite till garnering. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, rödlök, gräslök och tångkaviar, spara lite till garnering. Krydda med salt och peppar. Blanda i auberginebitarna. Lägg auberginen i en burk. Garnera med den sparade tångkaviaren och gräslök.   Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️ Fler vegetariska recept till jul hittar du här:

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.