Jag brukar vanligtvis göra en variant med tomatsås och mozzarella (se här). Denna gång valde jag dock att göra en lite enklare tomatsås, gjord enbart på krossade tomater blandade med min hemmagjorda gröna solrospesto
Pytt. Börja med att steka den gula löken i stekpannan tills den blivit genomskinlig, tillsätt sedan vitlöken och låt den fräsa med utan att den får färg
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Jag gillar att ha det stekta ägget till men i den här pytten bytte jag ut kött mot halloumi och så körde jag i en hel drös med rotfrukter jag hade hemma
För att göra soppan lite mer mättande och lite tuggmotstånd toppade jag den med stekt halloumi. Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.