1400 g
champinjoner 600 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök 1 morot, stor 100 g rotselleri smör till stekning rapsolja till stekning 1 msk torkad timjan 300 g zucchini 100 g grönkål 4 ägg
1 Till
servering inlagda rödbetor dijonsenap färsk timjan, valfrittDela svampen i fyra delar och stek dem gyllene i lite av rapsoljan, ställ åt sidan. Skala och tärna potatis, morot och rotselleri. Skala och finhacka löken. Stek det hackade frasigt och gyllene i rapsolja samt hälften av smöret i en stor stekpanna tillsammans med torkad timjan. Tärna zucchini och strimla grönkål. Tillsätt först grönkål och sen zucchini i pytten. Stek tills det är mjukt men ändå lite al dente. Stek äggen i smör och olja. Tillsätt svampen i pytten. Salta och peppra och låt allt bli varmt. Servera med ägg, dijonsenap, färsk timjan och rödbetor.
Blanda sedan ihop allt från stekpannanmed rotsakerna och servera direkttillsammansmed såsen. Lägg smöret istekpannaoch fräs lök, svampoch brysselkål tills allt gottat ihopsig, salta och peppra
Pyttipannamedkryddig korv, rotfrukter, svamp, bacon ochpersilja. Pyttipanna är ju den ultimataskafferirensningsmiddagen, så det är klart att det blev en pytti förra veckan
Mycket god vegetariskpyttipannamed curry ochkikärtor. Stek potatiseni smör ocholivoljai en stor stekpanna på medelvärmetills den blir nätt och jämnt mjuk
Denna gång valde jag lök (som blir sådär underbart söt av sig själv när den får lagas tilli ugnen) ochpioppinosvamp som blir jättelen ochsmörig när den steks ipannan
Stek i en stekpanna, först utan olja och sedan när svampen har lakat ur sig (tar några minuter) häll ilite rapsolja och stek så att de får en fin gyllene färg
Värm olivoljai en pannaoch fräs grönkålentillsammansmedvitlöken under omrörning några minuter. Den glutenfriacannelonin är gjord av majs och kommer från Senza Glutine, och den fyllde jag med en röra av grönkåloch fetaost, innan en smakrik tomatröra ochlite mer fetaost och grädde fick kröna skapelsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.