Just den här är gjord med glutenfri pasta för att Anette skulle kunna äta den. Här mina vänner, ska ni få ett grymt recept på en sååå suuupergod vegetarisk gratäng
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratängmed broccoli och fänkål
Vi försöker äta vegetariskt en gång per vecka, ibland måndagar. Börja med att göra en champinjonsås. Häll tomatsåsen över champinjonerna och pastan, toppa med mer riven ost
skala morötterna och stek även dom med löken och släng i buljongtärningen. När löken har blivit gyllenbrun och morötterna lite mjuka så i med spenaten i stekpannan
Koka pastan inte helt mjuk i lättsaltat vatten, låt rinna av i durkslag, blanda pastan med oljan. Häll i mjölk och redning (skaka ihop mjölet med någon deciliter av mjölken), tillsätt kryddorna (utom saltet) och vitlöken
Att göra något med den, det är däremot en helt annan sak. Sojakorv precis som den är, det är sällan någon hit eftersom det inte är så mycket tuggmotstånd som i "vanlig" korv
Nytt eget påhittat vegetarisk gratäng. Krydda med örtsalt och ha i fonden. Vegetarisk vardagsmat på under en halvtimme alltså, vilket är ett nästan måste för vår middagsmat på vardagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.