Idén till denna vegetariska middagsgryta, med b. Det blir mycket sådan mat här hemma just nu eftersom både jag och maken har med oss matlåda till jobbet
Pastagratäng. Smaka av medsambaloelek, salt och peppar och smält ned en tredjedel av osten. Man kan slänga i allt möjligt man hittar i kylen, det viktiga är bara att göra en riktigt god sås att blanda med pastan och toppa med smakrik ost
Just den här är gjord med glutenfri pasta för att Anette skulle kunna äta den. Här mina vänner, ska ni få ett grymt recept på en sååå suuupergod vegetarisk gratäng
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratängmed broccoli och fänkål
Vi försöker äta vegetariskt en gång per vecka, ibland måndagar. Börja med att göra en champinjonsås. Häll tomatsåsen över champinjonerna och pastan, toppa med mer riven ost
Sambaloelek. skala morötterna och stek även dom med löken och släng i buljongtärningen. När löken har blivit gyllenbrun och morötterna lite mjuka så i med spenaten i stekpannan
I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambaloelek istället
I Indonesien börjar dagens matlagning ofta med att göra Sambal Ulek, mortlad sambal. Med en ulek ulek (mortelstöt) krossas färsk chili med salt och vätska till en ganska tunn sås, som sedan används som den är, eller som krydda i maten
Chokladkakor med något så konstigt i som Sambaloelek. Ät och njut tillsammans med ett glas rött, en kopp te eller som mina killar med ett stort glas mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.