Vegetarisk pastagratäng
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gratängfyllning
  • 1350 g pasta
  • 1 broccolihuvud
  • 1 zucchini
  • 200 g champinjoner
  • 1 röd lök
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 huvud salladskål
  • äppelcidervinäger eller vit balsamico
  • salt
  • 200 g fetaost
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 Stanning:
  • 15 dl grädde
  • 4 ägg
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk  äppelcidervinäger eller vit balsamico
  • salt, peppar, vitlökspulverKoka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär broccolin till mindre träd och skiva upp stammen – allt utom den träiga delen på slutet. Lägg ner broccolin i pastavattnet när det är 3 minuter kvar. Slå av vattnet och ha ner i en gratängform.Skiva zucchinin och rada upp på en skärbräda. Salta över zucchinin och låt den ligga och dra ur vätskan cirka 15 minuter. Torka av överflödig vätska och stek på zucchiniskivorna snabbt i en panna så de får lite färg. Ha ner i gratängformen.Skiva champinjonerna och stek dem i smör i en stekpanna (man kan steka dessa med lök och paprika, men den får godast smak och med steks för sig). Ös över i gratängformen. Hacka gul och röd lök och stek den med smör i en stekpanna så den mjuknar. Hacka röd paprika och ha ner på slutet – cirka 2 minuter. Ha ner i gratängformen.Strimla salladskål och stek med smör i en stekpanna några minuter. Avsluta med att slå över vit balsamico och låt den fräsa bort. Ha ner i gratängformen.Smula i fetaost, repa i blad av basilika och blanda allt. Vispa ihop grädde, ägg och krossade tomater med vinäger och kryddor. Slå stanningen över gratängen och grädda sedan i 225°C i 40 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.