salt, peppar, vitlökspulverKoka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär broccolin till mindre träd och skiva upp stammen – allt utom den träiga delen på slutet. Lägg ner broccolin i pastavattnet när det är 3 minuter kvar. Slå av vattnet och ha ner i en gratängform.Skiva zucchinin och rada upp på en skärbräda. Salta över zucchinin och låt den ligga och dra ur vätskan cirka 15 minuter. Torka av överflödig vätska och stek på zucchiniskivorna snabbt i en panna så de får lite färg. Ha ner i gratängformen.Skiva champinjonerna och stek dem i smör i en stekpanna (man kan steka dessa med lök och paprika, men den får godast smak och med steks för sig). Ös över i gratängformen. Hacka gul och röd lök och stek den med smör i en stekpanna så den mjuknar. Hacka röd paprika och ha ner på slutet – cirka 2 minuter. Ha ner i gratängformen.Strimla salladskål och stek med smör i en stekpanna några minuter. Avsluta med att slå över vit balsamico och låt den fräsa bort. Ha ner i gratängformen.Smula i fetaost, repa i blad av basilika och blanda allt. Vispa ihop grädde, ägg och krossade tomater med vinäger och kryddor. Slå stanningen över gratängen och grädda sedan i 225°C i 40 minuter.
Denna kikärtsgratäng kom till en dag när jag var sugen på en liknande gratäng, med kyckling och bacon, som jag brukade göra förr i tiden när vi käkade kött
Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk. Nu äter vi ju inte fisk längre men jag vill ändå fortsätta göra dessa smidiga så kallade 'allt i ett gratänger'
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Jag älskar att laga vardagsmat av basvaror som alltid finns hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.