Skulle någon ha något emot spenat så kan du byta ut den mot ruccola, tänk då bara på att lägga ner den direkt i pajskaletoch inte fräsa på den som du ska göra med spenaten
Den här gången fick det bli en vegetariskpajmed inspiration från Italien. Låt pajen "sätta sig" några minuter och servera den sedan med en fräsch sallad
Blanda ihop tomater, soltorkade tomater, lök, vitlök, oliveroch ost och häll ner allt i pajformen. Den här pajen är så god så man får önskemål om att göra den till födelsedagar och typ varje helg
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över. Den här saknade lite kryddor, men dem kanske rann ut tillsammans med äggstanningen genom pajformen, vad vet jag
Glutenfri vegetariskpajmed svamp och pesto. Det var en vegetarisk variant fylld med grönsaker, svamp, pesto, fetaost och soltorkade tomater vilket är en underbar kombination
Varva i en ugnssäker form lasagneplattorna med grönsaksröra, riven ost, fetaost, oliveroch spenat. Smaka av med salt, peppar och färsk strimlad basilika
Lägg purjo- och spenatblandningen i pajskalet, häll över äggstanningen och toppa med kronärtskockor (jag delade mina på hälften) och slutligen den rivna osten
Häll fyllningen i pajbottnen. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Blanda tomaterna, vitlök, soltorkade tomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.