Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – PadThai
Därtill kommer också olika grönsaker, och någon form av protein - oftast kyckling eller räkor - men det förekommer också vegetariska variationer med tofu
Vegetarisk, med quornfärs, utan fisksås, och alldeles alldeles underbar. Har ni någonsin försökt ta kort på en skål med nudlar i ett försök till att få det att se lika gott ut som det smakar, bara för att inse att det är i stort sett omöjligt
Förutom kyckling med cashewnötter är PadThai den rätt jag oftast beställer när jag äter thaimat, så nu är jag överlycklig att jag lärde mig detta för OJ vad bra det blev
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag verkligen älskar PadThai. Fräs kycklingen med lite salt tills den blir vit. Detta efter att ha kikat runt och samlat lite inspiration från flera olika PadThai recept
Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha). Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.