1979 har
produktionen av kött ökat med nästan 100 % enligt FAO:s statistiska databas och 2004 producerades drygt 260 miljoner ton kött i världen. I-länders befolkning lever många gånger långt över jordens tillgångar samtidigt som många av jordens människor lever i svält och 80 av världens länder har brist på rent vatten.
Bland annat blev det en korv stroganoff förra veckan baserad på fryst ratatouille som blivit över. Denvegetariskaugnsomeletten serverade jag med kallskurenrostbiff, rökt skinka och så en fräsch sallad
Tillsätttomatpurén och oreganon och låt fräsa med enminut. Meninnan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckansvegetariska recept som är enmozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Tillsätttomaterna, morötter, kryddor och lagerblad. Fräs lök, vitlök och chilii oljan så denblir mjuk och genomskinlig (använder du chiliflingor så fräser du dem tillsammans med löken)
Enklassisktpytt-i-pannainnehåller ju vanligtvis kött mendenna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är intealltidminmatbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp iveckans låda
Det är iprincip det enda jag har använt det tilli många år men nu har jag börjat använda det alltmer imatlagning och dressingar och det är väldigt gott
Där av dröjsmålet med recepten ur veckans receptbok, ville vänta tillhelgen med att laga Amirsmat. Ungdomarna ville ha pomme tillsinarevben, vi vuxna åt iställeten sallad på avokado, vattenmelon, lök, gurka, tomat och blandsallad, toppad med fetaost och oliver
Hoppas nihittarliteinspiration nedan och kikaävenin under menyn Recept här på bloggen så finns det så klart en massa annat gott att laga tillifallni tröttnar på julmaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.