Mapotofu. Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Skär tofun i bitar eller stänger i önskad tjocklek. Lägg sedan i tofubitarna. Låt gärna tofun ligga i marinaden så länge som möjligt så att smaken kan tas upp mer
Lägg ner tofun i den heta såsen, rör om väldigt försiktigt så att tofun varken bränns eller delas. Fredrik om receptet”Historien om den koppärriga gummans tofu må vara påhittad, men när du smakar på denna maträtt förstår du varför receptet har blivit en klassiker
Lagade tidigare en Chu-ka Mabo dofu, den Japanska varianten av Mapotofu. Tillsätt tofun. Ingredienser till MapoTofu (4-6 pers). • 2pkt Tofu. Skär tofun i ca 2cm stora bitar. 2pkt Tofu
MapoTofu eller Koppärriga gummans tofu är ett av Kinas mest älskade maträtter. Lägg ner tofun i den heta såsen, rör om väldigt försiktigt så att tofun varken bränns eller delas
Lägg ner tofun i såsen och stek på lite för att sedan tillsätta vatten. Rosta sichuanpeppar och mortla, hacka vitlök och skär salladslöken i ca 3cm längder
Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål. När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den är härligt frasig och gyllenbrun
En vegetarisk thaisoppa alltså - så vässa smaklökarna och ställ er i köket. Här har ni min bästa soppa, Tom Kha Gai, men gjord på tofu istället för kyckling
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.