Vegetarisk lasagne med aubergine och mozzarella
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vegetarisk lasagne med aubergine och mozzarella
  •  
  • ca 4 portioner Pastadeg
  • 2 ägg 200 g vetemjöl
  • ½ msk kallt vatten
  •  
  • Fyllning
  • 2 normalstora auberginer (ca 600-700 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 tunt skivade mozzarellaostar, ca 125 g styck
  •  
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja
  • 1 tsk örtsalt (jag använde Trocomare)
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  •  
  • Vit sås
  • 5 dl standardmjölk (3 % fett)
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  •  
  • Övrigt
  • Lite matfett till formen
  •  
  • Gör så här
  • Pastadeg: Rör ihop eller mixa ihop alla ingredienser till en fast deg. Platta till den färdiga degen, slå in den i plastfolie och lägg den i kylen i minst 30 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.