1 Kryddor:
timjan, oregano, chiliflakes, salt och peppar
1100 g
Blomkål – 25 kcal
120 g
Spenat, färsk – 5 kcal
11 skvätt
Citronjuice
1 Salt
& pepparSätt ugnen på 200 grader och ta fram en stor ugnsform
1 Skiva
champinjonerna i ca ½ cm tunna skivor, lägg i ugnsformen och strö över lite salt. Låt stekas i ugnen ca 10-15 minuter tills de börjar bli torra.
1 Skiva
zucchinin i tunna skivor, ca ½ cm där också.
1 När
champinjonerna är klara häller du över dem i en skål och lägger i zucchinin i formen istället. Låt dem torka lite i ugnen i ca 10-15 minuter.
1 Ta
fram en bunke och mixa vita bönor, crème fraiche, salt, vitlöksklyftor, soja och senap. Blanda sen ner keson med en sked.
1 Skiva
löken och stek i panna tillsammans med 2 tsk rapsolja och lite salt tills löken blir genomskinlig.
1 Häll
i krossade tomaterna och smaka av med timjan, oregano, chili, salt och peppar (eller efter eget tycke och smak).
1 Börja
med tomatsås i botten och varva sen med:lasagneplattor, vit sås, spenat, champinjoner, zucchini och tomatsås.
1 Avsluta
om du vill med att ha mozzarella på två tredjedelar av lasagnen. Lämna två tydliga bitar utan ost, de som ska va till fastedagen!
lasagneplattor, vit sås, spenat, champinjoner, zucchini och tomatsås. Ät tillsammans med salladen (ej inräknad i totala kcal-innehållet), smaklig måltid
först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet
Rökt paprika-krydda. Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Lasagneplattor. Strö riven ost över lasagnen och ställ sedan in den i ugnen, 225 grader i 20 minuter. 1-2 gula lökar
Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten och börja bygga upp lasagnen. Börja med sås och varva sedan med lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och keson, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och keson, lasagneplattor, sås och sist den rivna osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.