11 kg
vitkål 2 msk rapsolja 2 msk sirap 500 g vegofärs 2 msk rapsolja 2 msk smör eller vegetabiliskt smör 2 gula lökar 1 liten klyfta vitlök 1,5 dl vispgrädde, eller sojagrädde 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk soja 1 msk potatismjöl finhackad persilja salt och peppar
1 Servera
med hackad persilja kokt potatis rårörda lingonSätt ugnen på 175 grader. Hacka vitkålen i grovt, stek i oljan tills det får lite färg. Tillsätt sirap, salta och peppra. Ställ åt sidan. Stek vegofärsen i olja tills den får fin färg. Låt svalna något. Blanda färsen med lök, vitlök, grädde, buljong, soja, potatismjöl, salt och peppar i en bunke, blanda i hälften av den stekta vitkålen och finhackad persilja. Smörj en form med smör, tillsätt blandningen och toppa med resterande kål. Grädda i ugnen i ca 40-45 min. Servera med hackad persilja, kokt potatis och lingonsylt.
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Recept på vegetariska biffar får man aldrig för många. Idag gjorde jag morotsbiffar med halloumi och serverade dem med en blandad sallad, senapskräm och picklad fänkål
Billig vardagsmat,Glutenfritt,Mejerifritt,Middagstips,Pastasåser & andra grytor,Vegetariskt. Vi åt vår linsgryta med en bit bröd och en klick yoghurt på
Nu är det åter jobbvecka och jag drar igång veckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt. Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostade paprikaröran och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor
Idag tänkte jag bjuda på ett fantastiskt gott och förhållandevis enkelt vegetariskt recept. Det är en gratäng på zucchini, potatis, tomat, purjolök och grädde som får gosa ihop sig tillsammans med citronzest, citronsaft och salt/vitpeppar
Ibland har det hänt att jag fått kommentarer i stil med. Skölj och strimla mangolden, skala och flisa vitlöken, tärna potatisen och halvera brysselkålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.