Vegetarisk kålpudding med potatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 12 msk rapsolja
  • 12 msk sirap
  • 1500 g vegofärs
  • 12 msk smör eller vegetabiliskt smör
  • 12 gula lökar
  • 11 liten klyfta vitlök
  • 11,5 dl vispgrädde, eller sojagrädde
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 12 msk soja
  • 11 msk potatismjöl
  • 1 finhackad persilja
  • 1 salt och peppar
  • 1 hackad persilja
  • 1 kokt potatis
  • 1 rårörda lingon
  • 11 kg vitkål 2 msk rapsolja 2 msk sirap 500 g vegofärs 2 msk rapsolja 2 msk smör eller vegetabiliskt smör 2 gula lökar 1 liten klyfta vitlök 1,5 dl vispgrädde, eller sojagrädde 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk soja 1 msk potatismjöl finhackad persilja salt och peppar
  • 1 Servera med hackad persilja kokt potatis rårörda lingonSätt ugnen på 175 grader. Hacka vitkålen i grovt, stek i oljan tills det får lite färg. Tillsätt sirap, salta och peppra. Ställ åt sidan. Stek vegofärsen i olja tills den får fin färg. Låt svalna något. Blanda färsen med lök, vitlök, grädde, buljong, soja, potatismjöl, salt och peppar i en bunke, blanda i hälften av den stekta vitkålen och finhackad persilja. Smörj en form med smör, tillsätt blandningen och toppa med resterande kål. Grädda i ugnen i ca 40-45 min. Servera med hackad persilja, kokt potatis och lingonsylt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.