Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoneroch färskost. Smaksätt det med saltet och vitpepparn. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, medchampinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Servera den rykande varma kikärtsgrytan i skålar och ät med sked. Det är något med den lite nötiga smaken från kikärterna tillsammans med den kryddiga kanelen och den söta tomatsåsen och bananen
1 Hetta upp oljan i en gryta. Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. 2 Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönoroch lagerblad. 4 Smaka av böngrytanmed salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten). 350 g sköljda röda bönor på burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.