Vegetarisk gratäng med linser, bönor och brysselkål under ett tjockt täcke av Västerbottensost.
Livsnjutarnas gourmetkök
Livsnjutarnas gourmetkök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 500 g brysselkål
  • grönsaksfond
  • några droppar citronsaft
  • olivolja
  • 2 1/2 dl (170 g) kokta, gröna linser
  • 1 förpackning (380 g) kidneybönor
  • salt, svartpeppar
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 krm torkad oregano
  • 5 dl mjölk, 3%
  • 3 1/2 msk vetemjöl eller idealmjöl
  • 1 äggula 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk smält smör
  • 3/4 tsk salt
  • 4 riv av muskotnöt
  • 2 dl riven Västerbottensost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.