Vegetarisk köttfärssås med linser, pasta och parmesan. Vi åt den vegetariska köttfärssåsen medfullkornsspagettioch jag rev en drös med parmesan över min portion
Sen jag startade matbloggen har jag provat flera nya maträtter som jag tidigare bara har funderat på att prova (jag måste ju ha nya recept att dela med mig av)
Häll grönkålen i en kastrull och tina under omrörning på medelvärme. Smaka avmed salt och peppar. Här fick såsen och pastan sällskap av några gula tomater
Fräs löken i en het panna (med olja i) i några minuter, men ställ av innan löken fått färg. Skala och hacka löken i små, tunna båtar och finhacka vitlöksklyftor tills du fyllt en matsked
Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Smeta på avokado på underdelenav brödet, lägg på ruccola och biffen. Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregrynoch hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. De har längre koktid och kokar inte sönder på samma sätt, därför passar de bra också i biffar, gratängeroch annat
Hetta upp oljan i en stor stekpannan. Smaka avmed salt. Tina wokgrönsakerna och häll av vätskan. Jag gillar verkligen den här typen av snabblagade, enkla, smakrika maträtter
Vegetarisk måndagsgryta. Smaka avmed salt, peppar, citron och chili flakes. Skölj linserna och tillsätt dem dem tillsammans med crème fraiche och tomaterna
Det blev en slags vegetarisk variant på Flygande Jakob. ugnsfast form med lite matfett. Här har det i alla fall varit lite vitt på marken nu ett tag och nu i natt har det fallit lite till
Mixa sedan till ett broccolimos med en stavmixer. Men med det sagt älskar jag ändå att komma på nya versioner av ingredienser som jag titt som tätt använder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.