12 msk
hackad bladpersiljaBörja koka råris om du vill ha det till - det tar 40-45 minuter. Skala och hacka löken och vitlök. Fräs lök och vitlök i en stor gryta med 2 msk olivolja några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till. Skölj, rensa och halvera svampen samt tillsätt den. Pudra över vetemjöl och rör om. Rör i rödvin och koka upp. Tillsätt vatten samt buljongtärning, gelé, fänkål, cayenne, rosmarin, timjan, svartpeppar och salt. Rör om och låt småkoka på medelvärme. Rensa, ansa och skär blomkål och broccoli i buketter. Lägg över efterhand i grytan. Låt koka ca 10 minuter. Skär tofun i tärningar. Smaka av grytan med salt och soja. Tillsätt tofun och koka upp. Garnera gärna grytan med strimlad salladslök samt hackad bladpersilja. Vegetarisk grönsaksgryta är klar att serveras.
Om det nu har undgått någon så kör Wicklunds på vegetarisk vecka. Samtidigt ville jag hitta på ett nytt recept att dela med mig av, så det blev den här skitgoda, enkla och relativt snabba woken till slut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.