Vegetarisk grönsaksgryta med tofu
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 huvud blomkål
  • 12 huvud broccoli
  • 11 pkt naturell tofu, ca 280 gram
  • 12 gula lökar
  • 12 klyftor vitlök
  • 14 msk olivolja
  • 12 msk tomatpuré
  • 1200 gram champinjoner, gärna kastanjechampinjon
  • 12 msk vetemjöl
  • 13 dl rött vin eller rött matlagningsvin
  • 13 dl vatten
  • 11 tärning grönsaksbuljong
  • 11 msk svartvinbärsgele
  • 10,5 tsk fänkålsfrön
  • 11 krm cayennepeppar
  • 11 krm rosmarin
  • 11 krm timjan
  • 11 krm svartpeppar
  • 10,5 tsk salt
  • 10,5 dl ljus japansk soja
  • 11 salladslök
  • 12 msk hackad bladpersiljaBörja koka råris om du vill ha det till - det tar 40-45 minuter. Skala och hacka löken och vitlök. Fräs lök och vitlök i en stor gryta med 2 msk olivolja några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till. Skölj, rensa och halvera svampen samt tillsätt den. Pudra över vetemjöl och rör om. Rör i rödvin och koka upp. Tillsätt vatten samt buljongtärning, gelé, fänkål, cayenne, rosmarin, timjan, svartpeppar och salt. Rör om och låt småkoka på medelvärme. Rensa, ansa och skär blomkål och broccoli i buketter. Lägg över efterhand i grytan. Låt koka ca 10 minuter. Skär tofun i tärningar. Smaka av grytan med salt och soja. Tillsätt tofun och koka upp. Garnera gärna grytan med strimlad salladslök samt hackad bladpersilja. Vegetarisk grönsaksgryta är klar att serveras.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.