Smula jästen i en bunke. Slå på det fingervarma vattnet och rör om. Rör i salt och olja. Rör i mjöl, så att du har en bra deg som du kan knåda. Knåda i någon minut. Jäs under bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader. När degen jäst klart
Ta upp på mjölat bakplåtspapper (på en plåt) och kavla ut. Mixa kikärtorna med havrefraiche, rivet citronskal och vitlöksklyfta. Pressa i saften från halva citronen i krämen. Mixa till helt slät smet. Bred ut krämen på pizzabotten. Strimla grönkålen (ta bort stjälken, den kan du använda till wok eller pesto exempelvis) och strimla rödkålen. Blanda grönkål, riven rödkål med lite olja och salt. Lägg på pizzan, över krämen. Strö ost över, ett par drag med svartpepparkvarnen och strö lite torkad timjan över. Jäs under bakduk i 20 min. Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Medan pizzan gräddas: skär rödlökarna i ringar. Pressa saften från resterande halva citronen över rödlöken och krama om (s k snabbpickla). Torrosta solroskärnorna i en stekpanna till de får lite färg. När pizzan är klar: toppa med rödlök och solroskärnor. Göra pizzan vegansk? Använd havrefraiche och vegansk ost.
Denna gång en vegetarisk variant med stekt tofu istället för fisk. Börja med att snabbpickla rödlöken - den kan dock med fördel göras dagen innan och förvaras i kyl
Vegetariska biffar. Skölj kikärtorna och mosa dem med en potatismosare. Potatissallad med purjo. Tärna mozzarella och strimla lök och soltorkade tomater
Den här gången blev det en vegetarisk variant med fänkål, zucchini ochcitron, väldigt god. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med fänkål och zucchini
Veckans vegetariska blir en lätt rätt bestående av en omelett med persilja ochrödlökoch fetaost. Ska bli riktigt skönt att komma iväg en vecka och få slappa och bara ta det lugnt, åka skidor och umgås med min underbara extrafamilj
Den här fräna, råa smaken försvinner och löken får en väldigt söt och fin ton när man tillagar den och gör sig jättebra tillsammans med något salt, till exempel halloumi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.