Vegetarisk grönkålspizza med kikärtskräm, citron och picklad rödlök
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.25 pkt jäst
  • 12 dl vatten, fingervarmt
  • 11 tsk salt
  • 11 msk raps- eller olivolja
  • 16 dl vetemjöl
  • 12 dl kikärtor, kokta
  • 13 msk crème- eller havrefraiche
  • 11 st citron
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 11 nypa salt
  • 1100 g grönkål
  • 1100 g rödkål
  • 11 tsk olja
  • 1 Salt & svartpeppar
  • 12 dl ost, riven
  • 12 st röd lök
  • 11 dl solroskärnorBörja med att göra pizzadegen:
  •  
  • Smula jästen i en bunke. Slå på det fingervarma vattnet och rör om. Rör i salt och olja. Rör i mjöl, så att du har en bra deg som du kan knåda. Knåda i någon minut. Jäs under bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader. När degen jäst klart
  • Ta upp på mjölat bakplåtspapper (på en plåt) och kavla ut. Mixa kikärtorna med havrefraiche, rivet citronskal och vitlöksklyfta. Pressa i saften från halva citronen i krämen. Mixa till helt slät smet. Bred ut krämen på pizzabotten. Strimla grönkålen (ta bort stjälken, den kan du använda till wok eller pesto exempelvis) och strimla rödkålen. Blanda grönkål, riven rödkål med lite olja och salt. Lägg på pizzan, över krämen. Strö ost över, ett par drag med svartpepparkvarnen och strö lite torkad timjan över. Jäs under bakduk i 20 min. Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Medan pizzan gräddas: skär rödlökarna i ringar. Pressa saften från resterande halva citronen över rödlöken och krama om (s k snabbpickla). Torrosta solroskärnorna i en stekpanna till de får lite färg. När pizzan är klar: toppa med rödlök och solroskärnor. Göra pizzan vegansk? Använd havrefraiche och vegansk ost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.