Av någon märklig anledning blev jag sugen på Flygande Jacob. Av naturliga anledningar, det vill säga att jag nuförtiden varken äter kyckling eller bacon, har det inte ätit rätten på sådär tjugoår
Något annat som också är välkommet runt om i världen när det är måndag i almanackan är vegetarisk mat på mattallrikarna, meatless monday inspirerar verkligen många
Smaka av med salt. Jag var sugen på paj och flygande Jacob. Resultatet fick bli en flygande Jacob paj. Imorgon är det dax för Jul med Ernst igen på tv´n
Fantastiskt mör och saftig kyckling med smak av lime, teriyaki och örter. Flygande JacobUppgradera denna klassiska rätt med några små enkla knep och gör den nyttig utan att tumma på smaken
Vi försöker äta lite mer vegetariskt här hemma och med hjälp av Quorn och pr-bolaget Amazing Alice, så har jag fått chansen att laga denna snabblagade ovo-vegetariska färssås gjord på quorn färs
Dammade av receptet till denna klassikern i fredags. ) Läste på Wikipedia att den flygande Jacoben för första gången publiceras i Allt om Mat 1976 och att själva namnet kommer efter Ove Jacobsen som arbetade med flygfrakt. )Flygande Jacob6 port1 kg kycklingfilé2 pkt bacon1-2 dl cashewnötter2 dl vispgrädde5 dl matlagningsgrädde3 dl chilisåsSkär filéerna i mindre bitar, stek i omgångar och krydda t. Kyckling, knaperstekt bacon och cashewnötterFlygande Jacob, Chilinötter, Jordnötter och Gurka 6 port
Flygande Jacob blev det. Det första receptet på Flygande Jacob publicerades i Allt om mat 1976 och namnet Flygande Jacob kommer från upphovsmannen Ove Jacobsson, som jobbade inom flygfrakt. Garinera i mitten av ugnen 225°C i 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.