Skär tofun i mindre kuber och tillsätt i stekpannan med det andra. Tror dock inte att det är så gott att äta bara som det är men provade att steka den tillsammans med lite goda smaker och det blev väldigt lyckad
Nu, några år senare, äter vi vegetariskt till middag lika ofta som vi äter kött och jag har inga större problem med att komma på vegetarisk middagsmat till helgen, även om det gärna blir så att vi äter mer kött på helgen och mer vegetariskt i veckorna
Om det nu har undgått någon så kör Wicklunds på vegetarisk vecka. Samtidigt ville jag hitta på ett nytt recept att dela med mig av, så det blev den här skitgoda, enkla och relativt snabba woken till slut
Tillbehören fick bli en tapenadesås och en sallad medrökt fetaost. Blanda turkisk yoghurt med tapenade och krydda med salt, svartpeppar och lite pressad citron
Enkel japansk sushibowl medtofu, grönkål och sesamfrön. Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker
Det blir stekt polenta med rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökttofu. Gott till middag tillsammans med lite gröna blad eller som en munsbit till drinken
Toppa med lite svartpeppar vid servering. Stek tofun på hög värme så den får fin färg. 2 portioner 1 pkt (200 g) rökttofu1 hackad lökfinhackad vitlök efter smak1/2 dl riven parmesan2 dl sojagrädde hackad persiljaspaghettisalt, svartpepparSkär tofun i tunna skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.