Om du inte äter glutenfritt, så servera dem gärna med sallad och tahinisås i ett pitabröd. Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Recepten är skapade för att passa alla som äter allt från LCHF till Paleo till Rawfood till Vegetariskt/ Vegansktoch för de som har olika födoämnesallergier
Veganskt,. Det här pajskalet är också glutenfrittoch proteinrikt. glutenfrittpajskal,. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Inte ”gott för att vara veganskt” eller lite annorlunda men helt acceptabelt”. Den inställningen har jag och den kommer jag inte att tumma på – för bakat ska i första hand vara gott, inte nyttigt eller annorlunda (även om det gärna får vara det också)
Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
ost och kött. I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Ibland kan man vara sugen på något sött att knapra på efter maten eller till fikat, och då är det alltid trevligt om det söta samtidigt som det ÄR gott kan GÖRA gott för kroppen
Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan. Det blir tårta till övriga gäster men den innehåller ju både gluten och mjölkprodukter och ägg
Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst. Smält kokosolja i en kastrull och blanda i mjölken, äppelcidervinägern och agave sirapen
Den innehåller varken kött, pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, vegetarianer/veganer och självklart alla andra också
Så enkla att göra, supergoda och helt gluten- och mjölkfria. Dessa blir väldigt luftiga och mjuka om man jämför med hur glutenfria bröd bukar bli annars
Vi tycker iallafall att det har varit superkul och inspirerande, att bli “tvingad” att tänka om i matlagningen, och därmed upptäcka många nya rätter och råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.