) Hon älskar att sitta och bläddra i mina kokböcker och så visar hon för mig "vad hon önskar sig" *söt* Igår efter middagen satt hon i vanlig ordning och bläddrade i en kokbok, när hon plösligt utbrister "åh mamma, våfflor önskar jag mig mest av allt"
Servera grädden till våfflorna tillsammans med färska bär och lönnsirap. När du har en slät smet utan klumpar är det bara att grädda dina våfflor i ett hett belgiskt våffeljärn
Servera de nygräddade våfflornamedsyltoch vispad grädde. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen
Häll upp sylten i glasburkar, med lock och förvara dem i kylen. De är lite skörare att vända i stekpannan, men med ett bra stekjärn och en bra och bred stekspade, så går det galant
Servera medgräddeochsylt. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god. Den är så enkel att göra och pasar både som mättande mellis och fika
1olja att smöra formarna med. 1vispad gräddeochsylt till serveringSätt ugnen på 225 grader. 1Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. 1Rör i mjölken och därefter äggen. 1Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten. 1Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”. 1Servera med vispad grädde ochsylt
Rör ut i grädden, och blanda noga med gröten. Mortla saffranet med socker och vaniljsocker. Elvispa äggen pösiga och rör ner dem och mandelhacket i gröten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.