Veganska pannkakor med smak av äppelpaj
fixasjalv.se-1
fixasjalv.se-1
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 172 dl vita bönor
  • 11/2 banan
  • 11 tsk bakpulver
  • 11 tsk kanel
  • 11/2 tsk kardemumma
  • 1 Nötmousse:
  • 11/2 dl vita bönor
  • 11/2 banan
  • 11/2 dl växtbaserad kvarg
  • 11 msk jordnötssmör
  • 1 Garnering:
  • 11 litet äpple skivat i ringar
  • 1 Äppelsås:
  • 11 skalat äpple
  • 11 krm gurkmeja
  • 11 msk vatten
  • 1172 dl vita bönor 1/2 banan 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1/2 tsk kardemumma Nötmousse: 1/2 dl vita bönor 1/2 banan 1/2 dl växtbaserad kvarg 1 msk jordnötssmör Garnering: 1 litet äpple skivat i ringar Äppelsås: 1 skalat äpple 1 krm gurkmeja 1 msk vattenSå gör du En portion, ca 12 st pannkakor vilket blir 3 pannkis-torn Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål. Häll upp smeten i 12 st bullformar av aluminium. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min. Mixa ihop alla ingredienser till moussen och ställ den i kylen för att stelna lite. Låt pannkakorna svalna innan du garnerar dem med moussen och äppleskivorna. Extra tips! Mixa och koka 1 skalat äpple, några droppar citron, 1 krm gurkmeja och 1 msk vatten. Låt svalna och servera till pannkisen. Det blir en ljuvligt gul och god äppelsås som passar väldigt bra till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.