Finhacka vitlökenoch purjolöken. Hacka persiljanoch citronmellisen och ha i den också. I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
Fräs strimlad vitlökoch ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme. Skär blomkålen i mindre bitar och stek det tillsammans med kryddorna
Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. rejät medpersilja. Ta en kniv och lägg den på tvären över vitlöksklyftornaoch tryck till
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persiljaoch soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Finhacka under tiden vitlökenoch den gula löken, samt persiljan som inte behöver vara så finhackad
Receptet till dessa grymt goda kikärtsbiffar, med morötter och curry, kommer från ica. Mixa ihop kikärtorna medvitlöken, äggen och majsstärkelsen till en smet (jag använde matberedaren men om du saknar en sådan funkar det att mosa ihop allt med en gaffel)
Jag lagade pasta med champinjoner, vitlökochpersiljaoch serverade kycklingben till den. Fräs vitlökenoch champinjonerna i smör och krydda med salt och pepparn
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persiljaochvitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.