Veganska ”Köttbullar” med pasta och tomatsås
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port pasta
  • 11 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 14 dl krossade tomater
  • 11 st grönsaksbuljongtärning
  • 11 msk tomatpuré
  • 12 msk örter, torkade ex. basilika/oregano/timjan
  • 1 Olja att steka i
  • 11 dl solroskärnor
  • 16 dl kidneybönor, kokta
  • 11 dl havregryn
  • 11 msk soja
  • 1 SvartpepparBörja med att koka pastan och gör tomatsås: Hacka gul lök och vitlök grovt och fräs i oljan så att det blir mjukt. Slå på krossade tomater och låt puttra. Lägg i buljongtärning och tomatpuré. Låt puttra vidare på svag värme och gör under tiden bollarna. Mixa solroskärnorna fint i en mixer. Lägg över i en separat skål. Mixa kidneybönorna och havregrynen. Blanda ned i skålen med frömixet. Riv den gula löken fint, blanda i. Slå på soja, örter och peppar (jag använde svartpeppar men vitpeppar är också gott). Rulla till bollar, blir ca 20 stycken. Stek på medelvärme i olja. Slå på örter i tomatsåsen. Mixa helt slät. Låt bli varm och blanda i pastan. Servera med bullarna och sallad till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.