Och för att ladda lite extra inför julbordet så har jag och Anamma tagit fram en receptvideo där jag visar exakt hur jag gör mina klassiska veganskajulköttbullar, men nu med formbar färs istället för den gamla vanliga (alltså, den har verkligen revolutionerat mitt köttbullsgame
P), revbenspjäll, prinskorv, köttbullar, rödbetssallad, tre sorters sill och massor av andra grejer. Tillsammans med Patchwork försöker jag slå ett slag för hur fantastiskt gott och enkelt det är att para även vegetarisk mat med vin, och även pusha för att få in fler veganska viner på marknaden
Varför inte ta och göra den här rödbetssalladen i enormt stora lass, kanske också rulla några hemmagjorda veganköttbullar, och sedan ta en snygg bild på dem och lägg upp i Vad Lagar Du För Veganmat idag och fråga om någon vill komma och hänga
En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Vegansk mat när den är som godast. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Många köttbulls-älskare här och det är lika roligt varje år att få till den goda smaken, konsistensen och låta familjen smaka av under tiden man steker
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Och det är just det jag gjort i detta recept. Eftersom kladdkakan inte innehåller ägg och jag valt att använda olja som matfett, blir den vegansk (och mejerifri)
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
För jag är HELT säker på att det går fantastiskt bra att göra veganska cupcakes utan att tänja på smaklökarna det minsta lilla, eller tårtor som ingen skulle hugga in på och tänka ”om den bara hade innehållit äkta grädde
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehåller broccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Mixa allt i mixer låt stå och svälla ca 30 min eller mer. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.