De kommer nu ut med ett helt gäng nya produkter, både nya uppdaterade veganska grönsaksfonder, men också olika sorters måltidslösningar som underlättar i vardagen
2 dl vita bönor (förvälda eller avsköljda på burk). 1 tsk chilipulver. Låt det puttra på låg temperatur i 15 minuter. 2 dl vita bönor (förvälda eller avsköljda på burk). 1 tsk chilipulver
Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Kör ni på matlåda eller jobbar hemma gör det sig hur bra som helst också. Precis som en vanlig ”svenne-chili con carne” så kan det vara bra med något gott tillbehör till som ris eller bröd, kanske en sallad
God vegetarisk variant av chili con carne, där jag ersatt köttfärsen med röda linser. Välj själv hur stark du vill ha grytan genom att anpassa mängden chili och cayennepeppar
Häll på krossade tomater, tomatpuré, vatten, köttbuljongtärningen och tillsätt sockret och mejram. Chili con carne är en sådan rätt som skänker värme och glädje i mage och mun
Det märks verkligen att det finns en stor efterfråga på enkla vegetariska och veganska recept. Jag är så glad över den respons mina vegetariska och veganska måndagsrecept har fått
Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
1400 g vegofärs. 11 gul lök 1 klyfta vitlök 1 tsk paprikapulver 0,5 krm cayennepeppar 400 g vegofärs 400 g konserverade små vita bönor, eller kikärter 400 g krossade tomater 1 msk japansk soja olja till stekning salt peppar
Vegansk chilisincarne. Eftersom jag inte tål stark mat är detta en mildare variant, kraftigt inspirerad (dvs nästan helt kopierad) av Veganvraks chili-recept
C. h. i. l. c. o. n. a. r. e. å. t. j. g. f. m. u. d. D. v. p. ä. s. b. ö. …. T. ). N. y. k. O. 4. 2. ,. 1. 0. 3. é. ½. S. B. L. R. x. A. E. -. F. w. G. t C. f p
ca 400 gram kidneybönor, ca 400 gram vita bönor, 1 msk rapsolja, 1 gul lök, 2 stjälkar salladslökar, 1 röd paprika, 1 färsk röd chili, 2-3 vitlöksklyftor, 200 gram majs, 1 – 1 ½ msk spiskummin, 1 tsk chipotle chili krydda, ca ½ tsk cayennepeppar (smaka av och se hur stark grytan blivit av chilin först), salt , peppar, 400 gram passerade/finkrossade tomater, 2 dl vatten. 1 färsk röd chili. 1 tsk chipotle chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.