Dessa amerikanska pannkakorna är både veganskaochglutenfria. Det har varit rätt många veganska recept här den senaste tiden, och jag har får ibland frågan om jag är vegan
I förra veckan berättade jag om minveganska kladdkaka som istället för ägg innehållerkikärtsspad. Smaken är riktigtchokladig, ochkonsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
– Våfflor med veganskagen. Den här pastan är fullproppad av gul citronoch jag förestället mig därför att en tugga av den är som att käka solsken – åtminstone så nära det går att komma
När jag ändå var igångochmixadeihop en rosaskimrandeoch läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en nyidé med mango och kokosgrädde, vilketvisadesigbli en krämigoch lagom söt solgul historia
Den inställningen har jag och den kommer jag inte att tumma på – för bakat ska i första hand vara gott, intenyttigt eller annorlunda (även om det gärna får vara det också)
Linser är så gott ochrika på mättande proteinochfibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilketisin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort ochgräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk med veganskaingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
FLERA VEGANSKA PASTARÄTTER. Ibland är ost lite som en snuttefilt tror jag – något som viinteegentligen behöver, men som vi äter för att det känns tryggt och bekant
En krämigochsmakrik soppa som även är mättande – trots avsaknad av både kött ochmejerier. Fräs strimladvitlökochingefäraoch kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme
Veganskabrownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). Till helgens kalas hade jag bakat denna veganskabrownie som jag skar imindretapasliknande rutor
I en vegansk variant på chiligryta får man tillordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett ochordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligtimexikanskmatlagning) och rökt paprika för extra djup
Den första delen av tre lättlagade veganska studentbuffér. salt, peppar och en nypa socker. Dela på Facebook (Öppnas i ett nyttfönster)Klicka för att dela tillPinterest (Öppnas i ett nyttfönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nyttfönster)GillaGilla Laddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.