Ibland, till exempel om jag ska baka något, behöver jag något veganskt alternativ till smör. Mjölkfritt margarin känns inte som ett alternativ för mig eftersom jag ägnat nästan hela mitt vuxna liv åt att utesluta tillsatser ur min kost
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
2 msk Maizena (alternativt potatismjöl). Mixa bönor (du kan även välja andra bönor än just kidneybönor), vitlök, potatisar och morötter tillsammans med havremjölken
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehåller broccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Nej, då kommer jag också låta er få reda på att det finns godare alternativ därute. Jag dyker rätt in, utan något som helst omhuldande, i världen av veganska recept nu när jag fick klartecken från er i mitt senaste inlägg
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök. Louise är förövrigt Bake-my-day-Mattias kompis och hon brukar titt som tätt få provsmaka hans alster, så jag hade lite att leva upp till
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.