Vegansk tunnbrödrulle med kimchi – Gästspel på Taku Taku, Teatern i november!
Jävligt gott
Jävligt gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g växtbaserat smör (jag kör Naturlis, men Flora går också bra. Går det inte att få tag i liknande, så kör kallpressad rapsolja)
  • 1-2 dl havregrädde beroende på hur mycket vätska potatisen har
  • Salt och vitpeppar efter smak
  • Några nypor muskot
  • Mes)
  • 1,5 dl havrefraiche (jag körde oatlys)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 finhackade salladslökar
  • en liten näve finhackad kruspersilja
  • 1 noriark, kört till grovt pulver i en matberedare eller finhackad
  • 200 g fast naturell tofu, finhackad
  • 1 dl finhackad färsk rättika
  • 1/2 dl finhackad vegansk kimchi (kolla på paketet så den inte innehåller fisk)
  • 1 krm kajennpeppar
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 10 st anamma korvar (stekta och sedan på varmhållning)
  • 10 st normalstora rektangulära tunnbröd
  • 1 msk picklad lök per korv (blanda finskivad rödlök med limejuice och låt dra 30 min)
  • 1 msk kimchi per korv
  • 3-4 skivor gurka per korv
  • 1 strimlat salladsblad per korv

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.