Veganskt,. veganskpaj. Mixa ihop allt med stavmixer slätt och tryck ut i en rund pajform Förgrädda i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, tills den blivit lite "frasig". 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30-50 minuter. 1-2 dl havregrädde
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Jag toppade den med matyoghurt, vilket då förstås inte gör den vegansk längre men utan toppingen så är den helt vegansk
En fullpoängare igen. Att jag blev tokförtjust i den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott skriven av Erika Frost har ni nog inte missat
Ganska fantastiskt att se hur kikärtsspadet verkligen blir som maräng när den vispas en bra stund. Av kikärtorna som blir över kan du göra veganburgare- recept HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.