Låt var och en fylla på sin egen soppskål med soppa, hackad vårlök, svamp, tofu och sesamfrön. -Frasiga veganska raggmunkar med rökig och knaperstekt tofu
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin ochvårlök. Salta och peppra svamparna lite snabbt och lägg upp på en tallrik och toppa med brödsmuleblandningen
Jag serverade med lite vegansk parmesanost på toppen. Resten av familjen skulle äta spagetti med köttfärssås, och jag bara kände att jag inte alls var sugen på kött
Som jag nämnde i mitt förraförra inlägg har jag ett litet samarbete på gång tillsammans med Ta Fram Det Bästa som samlar Kikkoman, Tabasco, Grey Poupon Dijon och Colman’s senapspulver i en gemensam kampanj
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Veganskt,. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
– Våfflor medveganskagen. Fyll på receptet med smaker som du gillar – exempelvis chili och vitlök. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk medveganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
– Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. Vegansk lyxpasta. släng på en tetra kikärtor eller linser för extra protte, gå loss med chilin om du gillar starkt och toppa med pinjenötter om du vill ha maximerad lyx
Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme. En krämig och smakrik soppa som även är mättande – trots avsaknad av både kött och mejerier
Veganska brownies med lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
Kommentarer
veggis_jenny
Riv på extra citronzest
veggis_jenny
Ringla över örtolja
veggis_jenny
Ringla över örtolja
Logga in eller Registrera för att kommentera.