Vegansk Ramen – Enkla tips och trix för att lyckas
Jävligt gott
Jävligt gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vitlök
  • Ingefära
  • Ljus soja (typ kikkoman)
  • Rostad lök
  • Stjärnanis
  • Chili
  • Thaibasilika
  • 2 portioner
  • 1 liter vatten
  • 3 cm ingefära
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 2 bitar kombualger (finns i hälsokostaffärer och asiatiska matbutiker)
  • 2-3 st torkade eller färska shiitakesvampar
  • 1 msk grönsaksfond eller 1 tärning god grönsaksbuljong (efter smak)
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • chilipulver efter smak
  • ev. kryddor, till exempel nejlika och stjärnanis
  • 250 g tofu
  • 2 msk ljus soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 1 nypa chilipulver
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liter water
  • 3 cm ginger
  • 1 large clove garlic
  • 2 pieces kombu algae
  • 2-3 st dried or fresh shiitake
  • 1 tbsp vegetable stock
  • 1 tbsp japanese soy sauce
  • 1 tsp sesam oil
  • Chilipowder after taste
  • Ev. spices, e.g. star anis or cloves
  • 250 g tofu
  • 2 tbsp japanese soy
  • 1 tsk sesam oil
  • 1 tbsp risvinsvinäger
  • 1 pinch chilipowder
  • 1 tbsp canola oil
  • 6 leafs dinosaur cale (or ordinary cale)
  • Juice from 1/2 lime 4 spring onions
  • 1 pot thaibasil
  • 10 cherry tomatoes
  • A little olive oil
  • Salt and pepper

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.