Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Blanda med grönsakerna och häll upp i pajdegsskalet. Slut med det nu med andra ord =) Jag gjorde en sååååå smarrig paj som jag serverade med skinkschnitzel till middag (recept på den kommer också)
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri pajmed salsiccia ochspenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegarmed bas av bönor eller kikärtor
Skulle någon ha något emot spenat så kan du byta ut den mot ruccola, tänk då bara på att lägga ner den direkt i pajskaletoch inte fräsa på den som du ska göra medspenaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.