1 kg
blandade färska svampar (yes, det är mycket!)
250 g
svartkål
5 dl
växtgrädde (OBS – för glutenitolleranta rekommenderas en typ som är garanterat glutenfri, vilket bland annat oatly’s inte är då den processas i fabriker som också bearbetar gluten)
2 klyftor
vitlök
2 kvistar
färsk rosmarin
1 gullök
1,5 msk mörk kinesisk soja
1,5 msk
dijonsenap
1 msk
svampfond
1 msk
maizena och lite vatten eller mjölk till redning
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Veganska brownies med lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Känns som ett bra sätt att rensa tankar ochbearbeta helgens upplevelser på
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Blötlägg cashewnötterna i minst fyra timmar i en skål med vatten i kylskåpet. Den innehåller varken kött, pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, vegetarianer/veganer och självklart alla andra också
Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Vi tycker iallafall att det har varit superkul och inspirerande, att bli “tvingad” att tänka om i matlagningen, ochdärmed upptäcka många nya rätter och råvaror
Det här blev kex att ta med på resan och som passar att lägga ner på vilken utflykt som helst. Jag tycker att det passar med rätt små kex, det blir som en lagom munsbit för barn
Glutenfriaochveganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar. Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung
Rör ut maizena med lite vatten, och tillsätt detta till mjölken under omrörning. Jag brukar välja att ha ost med örter eller göra en extra örtröra att ha i för att få en fräsch smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.