4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Toppa med exempelvis körsbärstomater ochvegansk mozzarella. Denna bönlasagne är en riktigt proteinbomb med flera olika proteinkällor från bönor och linser
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Vi tycker iallafall att det har varit superkul och inspirerande, att bli “tvingad” att tänka om i matlagningen, ochdärmed upptäcka många nya rätter och råvaror
Öppen lasagnemed knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök. Koka upp vatten och lägg i lasagneplattorna en i taget
Jag serverade med lite vegansk parmesanost på toppen. Resten av familjen skulle äta spagetti med köttfärssås, och jag bara kände att jag inte alls var sugen på kött
Varva tomatsås, lasagneplattor, aubergine, mozzarella och basilika. Bland annat stod en halvt improviserad lasagne på menyn och det var framförallt denna jag tyckte blev smaklös, så därför gjorde jag ett nytt försök igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.