Grönsakerna kan varieras efter smak och tillgång, men aubergine ochblomkål är ett måste. Ursprungsreceptet kommer från någon bok med mat från Sydostasien, och är hämtad ur avsnittet som handlar om Malaysia
I förra veckan berättade jag om min veganskakladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagomkladdig, och den smälter nästan i munnen
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Så, om du är uttråkad och oinspirerad, varför inte laga dagens firarrätt
Delablomkålen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. För att få lite mer volym på maten och mer näring har jag lagt till mer grönsaker i min kost
– Vietnamesiska mackor, bánh mí. Stor bonus på att rätten är lyxig ochlättlagad (= bra bjudmat). Finriv under tiden av det gula på citronen (zestet) på ett rivjärn
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagaroch bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka ochlaga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk med veganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme. Skär blomkålen i mindre bitar och stek det tillsammans med kryddorna
På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja. Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). Till helgens kalas hade jag bakat denna veganska brownie som jag skar i mindre tapasliknande rutor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.