Toppa med exempelvis körsbärstomater och vegansk mozzarella. Den vanligaste frågan jag får som vegetarian/vegan är hur jag får i mig tillräckligt med protein
Sila av spadet och häll på lite vispgrädde, smaka av med salt och peppar. Förutom att det är schysst LCHF-mat är det också lätt att variera smaksättningen – antingen marinaden eller med hjälp av olika tillbehör
Ni som följt bloggen under några år vet att jag är helt jävla galen i olika färsrecept där jag försökt få vanlig vegofärs att se ut som och bete sig som köttfärs, i något desperat försök att få till ett slutresultat som både ser ut som och smakar (typ som) hamburgare, köttbullar eller kebab
VeganskkebabmedbrödgjordpåPulledVegMe. Tillsammans med lite enkla grönsaker, en vitlökssås och så mycket srirachasås du önskar blir det en kick ass kebab i bröd
Igår testade jag, med hjärtat i halsgropen att göra en helt vegansk kola. Den slog nästan den lakritskola med chokladöverdrag jag hade förra året på bloggen, om man nu kan slå den
Om massan känns för fast och svårarbetad kan du späda ut den med lite fruktjuice eller lime. Lägg dem i fryspåsar och frys in i ca 1-2 timmar (tills de är helt djupfrysta) eller över natten
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Kikärtorna bidrar till en härlig, degig och tuggig kaka, och mandelsmör, agave och vanilj bidrar med en massa smak
Kebabsåsen är gjordpå lika delar kvarg, turkisk yoghurt och lätt creme fraiche, sambal oelek, generöst medkebabkrydda, salt, en nypa svartpeppar, ketchup, lite citronjuice samt ett par droppar honung för sötma
Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.