Toppa med exempelvis körsbärstomater ochvegansk mozzarella. Denna bönlasagne är en riktigt proteinbomb med flera olika proteinkällor från bönoroch linser
Nyponmarmelad med muscovadosocker. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter. Med vanilj. Det har jag inte men jag har en förstående man och kompanjon, duktiga kockar, en hel
Inlägget Ugnsbakade veganska biffar med tofu ochbönor dök först upp på BakingBabies. Under vår soul food-matvecka testade vi att göra veganska biffar som blev jäääättegoda
Till slut blev det en ljummen sallad på risoni, polkabetor, fetaoch serranoskinka. Koka risonin enligt anvisningarna på paketet, när det är ca en minut kvar lägg även ner sockerärtorna och låt koka med den sista minuten
Häll på bönorna, fetaosten i kuber, tomaterna i halvor och oliver. Ringla över rikligt med olivolja, pressa saften ur citronhalvan och strö över flingsalt
 Häll över dressingen och blanda, häll sedan på fetaostenoch blanda en gång till. Jag hittade ett recept i Food and Wine på en gulbets- och blodapelsinsallad, men vi gjorde en på blandade betoroch vanlig appelsin och det blev god den med
Tillsätt bönmix (kidneybönor, kikärtor, vita bönor) med dess spad, plommontomater och tomatpuré. Skala lökarna, skiva den gula löken och låt steka på medelvärme tillsammans med lite olja tills det mjuknar, tillsätt krossade vitlöksklyftor och rör om
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Veganskt,. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk medveganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
– Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. Vegansk lyxpasta. släng på en tetra kikärtor eller linser för extra protte, gå loss med chilin om du gillar starkt och toppa med pinjenötter om du vill ha maximerad lyx
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.