Helt veganskt Och jättegott. Kvällens middag idag blev en jättegod rotfruktsgryta med bulgur. Det är absolut inget måste, men man ska helst undvika mejeriprodukter, så då passar jag på att äta helt veganskt nu också
Ris med vermicelli- recept finns HÄR. 400 g kokta bönor (valfri sort, som tex kidneybönor, vita bönor eller kikärtor). 400 g kokta bönor (valfri sort, som tex kidneybönor, vita bönor eller kikärtor)
Toppa med exempelvis körsbärstomater och vegansk mozzarella. Denna bönlasagne är en riktigt proteinbomb med flera olika proteinkällor från bönor och linser
Smaka av med salt, spiskummin och cayennepeppar. Stek lök och vitlök i en stekpanna i några minuter, tillsätt svartabönor och finhackad jalapeno och stek lite till
Vi har experimenterat med probiotika för att göra vegansk yoghurt och ost. Vegansk bakad Fetaost. Servera med blandade bönor och kikärtor med balsamvinäger, salt och peppar och färsk grönkål
När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvartabönor och tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
Då kan det passa extra fint med en värmande currygryta när man kommer hem. Om du har ont om tid kan du med fördel hacka alla grönsaker och lök dagen innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.