Jag har sovit otroligt mycket, gått promenader, sett film, umgåtts med nära och kära. Kör kort stund med lite vatten om du gillar grov röra och lång stund med lite mer vatten om du gillar lite slätare
Helgen som gick testade jag något nytt för mig, ugnsrostade kryddiga kikärtor med goda kryddor. Lägg ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och stoppa in ugnen
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Rör ihop med sesamfröna. Ringla över olivoljan och massera in den så att bladen täckts med olja. Blanda försiktigt med furikake-blandningen och servera direkt
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Veganskt,. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet
Servera med sallad. Pajen toppad med riven ost och veganstanningen. 2-3 dl riven vegansk ost (gärna Jeezly från Astrid och aporna). Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna en springform med löstagbar kant. ägg, äggfri, blogg, broccoli, broccolipaj, lunch, mat, matpaj, middag, mjölkfri, paj, pajrecept, purjolök, recept, utan, vegan, veganblogg, vegankocken, veganrecept, vegansk, veganskt, vegetarisk 125 g mjölkfritt margarin. 2-3 dl riven vegansk ost (gärna Jeezly från Astrid och aporna)
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.