Det är så otroligt lätt att göra goda krämiga pastarätter utan att använda sig av komjölk. Den här med chili, vitlök och tiimjan blev riktigt riktigt god
Preheat oven to 375 degrees F and lightly oil a standard glass pie pan (8 inches x 1 1/4 inches). 5 Tbsp melted vegan butter or coconut oil. 1/4 cup agave nectar or maple syrup (or sub honey if not vegan)
Den här mustiga vegangrytan är HUR god som helst, och passar extra bra nu i vintertid. Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extra piffen på det hela
Gör du dem med ärtprotein, agave och vegansk mörk choklad, passar kakorna veganer. 20 g sockerfri mörk choklad, hackad. 20 g sockerfri mörk choklad, hackad
Det andra är baserat på det fantastiska two-ingredient-receptet för kakor som består av endast mosad banan och havregryn (jag brukar tillsätta hemgjort jordnötssmör eller hemgjord nutella i kakorna)
Jag googlade lite och hittade ett spännande recept på Jordnötschokladbollar hos Baka sockerfritt. Om jordnötssmöret är väldigt hårt, låt det stå framme i rumstemperatur en stund
Chokladkakan jag skapade är vegansk och innehåller chiaägg för att binda ihop allt. Fokus ligger också på banan, vilket i kombination med chiaägget gör konsistensen härligt kletig
4 4 bananer 4 msk råsocker 2 msk smör eller margarin 1 dl pressad apelsinsaft 2 msk riven ingefära Till servering glass Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vegan. Det bästa är att den innehåller gröna ärtor och frysta bananer som bas. Vad passar inte bättre dagen efter midsommar än en syrlig hälsosam raw glass
Men banan i bakverk, smoothies, glass och i maträtter är jättegott. Vegan och Glutenfri Banankaka. Banankaka är bra att baka då man har bananer som har blivit så bruna att ingen vill äta dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.