Jag gjorde en helt vegansk moccamousse cheesecake som innehåller varken vitt mjöl, socker eller ägg. Jag använder mig alltid av medjooldadlar när jag gör mina raw vegan desserter
Det har veganer och raw-foodare hållit på med ett bra tag. -Varför har jag inte gjort det här förut. Kom bara ihåg att anpassa mängden citronsaft efter den smak eller det bär du använder så att du får till den rätta “lätt syrliga” smak du är ute efter i en cheesecake
Igår bakade jag en vegansk choklad påsktårta som vi ska ha som efterrätt till påskmiddagen imorgon. Den är helt vegansk och innehåller varken smör eller ägg
Lägg citronsaft och socker i en kastrull och koka upp. Häll den kokheta citronblandningen över äggen, lite i taget samtidigt som du vispar och blandar ordentligt
Rör vaniljfrön med citronskal och socker. rivet skal från 1 st citron. Gör gärna denna cheesecake dagen innan den ska serveras och låt den stå kallt över natten
En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecaken med blåbär och citron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Resultatet är en frusen cheesecake med citron, vanilj och dulce de leche, supersmarrig är den. Vispa äggulor, socker, citronskal och vaniljpulver pösigt
Press the mixture firmly into the bottom of a 23 cm (9-inch) springform pan and bake for 10 minutes. Bring both mixtures to the boil and simmer on low-medium heat, stirring frequently for about 5 minutes. 50 g dairy-free butter, melted. 3 cups (7 dl) dairy-free cooking cream. 300 g dairy-free cream cheese
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.